Artister

Pelle Björnlert från Vråka i nordöstra Småland spelar företrädesvis musik som
har sina rötter i den småländska och östgötska folkmusiktraditionen. Bengt
Löfberg (Anders far) har under många år varit spelkamrat och inspirationskälla.
Nu spelar Pelle bland annat i gruppen ”Björnlert Hedin Pekkari”. Pelle har ett
personligt spelsätt med en smittande dansrytm och har länge varit en förebild
för många spelmän från södra Sverige.
En av dem är Anders Löfberg som har växt upp med Pelles och pappa Bengts
musik. Anders är aktiv i en rad olika band och projekt bl.a. i trion Nordic och
norska gruppen Majorstuen. Tradition blandas med nyskapande!
Både Pelle och Anders är riksspelmän. Pelle har dessutom tilldelats Zornmärket i
guld.

Maria Sidorova är född i Sankt Petersburg, Ryssland. Hon växte upp med harpan eftersom hennes mamma är en känd harpist i Ryssland och hennes far byggde harpor.
Maria studerade med sin mamma från tidig ålder och blev en skicklig solist och kammarmusiker. Maria träffade en svensk man i början av 90-talet, gifte sig och flyttade till Sverige. I Sverige har hon spelat på platser över hela landet från långt upp i norr till söder. Hon har även gjort orkesterarbete med Örebro kammarorkester och flera orkestrar i Stockholm. Hon är också intresserad av modern musik och har gjort flera inspelningar med musik av moderna kompositörer.

Michael Neumann är född i Tyskland och kom till Sverige i tonåren. Han började studera flöjt och dirigering i Stockholm sedan även i England för William Bennett. Internationella Masterclass  även för bl.a Trevor Wye, Alain Marion, Peter Lloyd (Guildhall, London), Ornulf Gullbrantsen…mm. 
Michael spelar gärna nutida musik och har uruppfört många verka av unga kompositörer i både radio och TV.
Michael är även verksam som pedagog.

Annelie Lockneman växte upp i Blackstad, några mil nordväst om Västervik, och pianot blev hennes stora intresse redan som femåring. Privatundervisning och så småningom musikskola följde tills hon som sjuttonåring började på musiklinjen på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö. Där växte även intresset för sång, rytmik och konst sig starka. 1994 började Annelie på Malmö Musikhögskolas Instrumental- och Ensembleledarutbildning med piano och rytmik som huvudinstrument. Efter studierna skrev hon och en studiekamrat musikteatrar för förskolebarn och turnerade med dessa i Musik i Skånes regi. Det blev över 100 föreställningar.

Måleriet tog över under några år och i Malmö växte Annelies längtan att ”måla sig glad” och hennes naivistiska sagobyar föddes. Under några år kombinerades musiken med måleri och konstutställningar.

År 2004 började Annelie arbeta som kyrkomusiker i Vimmerby Pastorat och är sedan 2008 kantor och körledare i Hallingeberg Blackstad församling i Södra Tjust pastorat. De återkommande projekten Popkören och Julkören, där alla oavsett körvana är välkomna att delta, ligger henne varmt om hjärtat.

Roger Lockneman växte upp i Lyckeby, utanför Karlskrona. Tidigt var det saxofonen som gällde, men det var inte förrän han som tolvåring fick en ny lärare på musikskolan som intresset för jazz och improvisation väcktes. Hans lärare, Harold Jefta från Sydafrika, är välkänd i jazzvärlden för sin stora kunskap om Charlie Parkers musik och detta blev också fokus för Rogers saxofonstudier under många år därefter.

Efter gymnasiet studerade han vidare på musiklinjen på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö och därefter på jazzlinjen på Fridhems folkhögskola i Svalöv. Efter bland annat psykologistudier i Lund började Roger arbeta heltid inom IT och programmering (för att kunna köpa fler saxofoner). 

Sedan 2008 arbetar han på Gamleby folkhögskola med ansvar för IT och marknadsföring och som lärare i psykologi. Han har även arbetat ett år som vikarierande saxofonlärare på Västerviks kulturskola.

Svante Söderholm
Tommy Kotter
Yasuhito Mori

Svante Söderholm, saxofon, Yasuhito Mori, kontrabas och Tommy Kotter, piano
Tre internationellt erfarna jazzmusiker som spelat tillsammans med bl.a. Roy Hargrove, Peps Persson, Monica Z, Toots Thilemans, Stan Getz, Herbie Hancock och George Coleman.

Organisten Mathias Kjellgren har uttryckt att han vill spela på Wahlbergsorgeln. Mathias är en av Sveriges främsta organister som bedriver en omfattande konsertverksamhet i såväl Europa som USA.

Renate Stralhofer utbildade sig till harpist på musikuniversitetet i Wien och är verksam som solist, ensemble- och orkestermedlem.

Natalja Shakova och Konstantin Shakov är paret som brinner för musik – som lärare och som musiker. De möttes redan i tonåren när de studerade på musikakademin i hemlandet Azerbajdzjans huvudstad Baku.

 Natalja arbetade sedan som pianolärare. Konstantin spelade i Azerbajdzjanska Filharmoniska Symfoniorkestern och i orkestrar med balett-, opera- och operettmusik samt undervisade. I Sverige började han undervisa i fiol på kulturskolor. Hon vikarierade som kantor i en kyrka och började undervisa på Oskarshamns folkhögskola. Idag är de fullt sysselsatta som lärare och med konserter.