Artister

Anette Danielsson

Anette Danielsson har en IE-examen vid Musikhögskolan i Ingesund och en kantorsutbildning vid Oskarshamns folkhögskola. Anette är kantor i Norra Tjust pastorat.

Aron Nilsson

Aron har studerat vid Kungliga musikhögskolan med Erik Boström och Stefan Therstam som lärare i orgelspel, med Ester Bodin Karpe som lärare i piano samt med Anders Eby och Per Borin som lärare i dirigering. Han är organist i Norra Tjust pastorat där han bedriver en stor konsertverksamhet. Nilsson har även konserterat i Finland, Tyskland och Ryssland. En CD med samtliga orgelverk av Gabriella Gullin spelades in 2001, den finns även att tillgå på Spotify.

<BR>

Camilla Fallquist

Camilla har studerat violin och viola för Wieska Szymczynska, Lars Jöneteg och Henrik Frendin. Camilla har en IE examen från Musikhögskolan i Malmö och är violinpedagog vid Kulturskolan i Västervik.

Eva Bengtsson & Eveline Rosenhart

Eva Bengtsson studerade för Nilla Pierrou och André Gertler på konservatoriet i Maastricht och för Eli Goren, Keiko Wataya och Eeva Koskinen i Utrecht. Eva följde masterclasses för bl.a. Wolfgang Brandis, Julian Jacobson, István Párkányi, András Mihály och Menachem Pressler. Eva spelade i Basel Sinfonietta, Residentie Bach Orkest, Amardi Pianokvintett samt i de flesta symfoniorkestrar i Nederländerna. Jämte Phion, spelar Eva kammarmusik och ger workshops ”Power of music”.

Eveline Rosenhart började tidigt på konservatoriet i Amsterdam hos Elias Arizcuren. Hon studerade vidare för Dmitry Ferschtman i Utrecht, följde masterclasses för bl.a. André Navarra, Marçal Cervera, Colin Carr och Maria Macedo. Efter 6 år I Orquesta Nacional de España i Madrid, vände Eveline hem till Nederländerna och Het Gelders Orkest, nuvarande Phion. Eveline spelar i flera kammarmusikensembler och ger workshops  bl.a. musik för människor med demens och alzheimer.

Båda har haft lyckan att ha fått turnera runt världen – vilket man i dessa tider värderar extra mycket. Eveline och Eva har samarbetat i olika kammarmusikformer i många år.

.

Eva Ramstedt

Eva är född och uppväxt i Kisa. Hon har varit präst i drygt trettio år och arbetat i såväl landsbygds- som stadsförsamlingar. Hon är nu komminister i Finspångs församling, där hon också bor.

Henrik Bergion

Henrik är utbildad vid Musikhögskolorna i Stockholm och Göteborg. Han arbetar sedan 1984 på De Geergymnasiet Musik i Norrköping. Där har han haft elever som sångerskorna Sara Andersson, Elin Rombo, Susanna Stern och Camilla Tilling. Förutom sin lärargärning är han också verksam som pianist, arrangör och kompositör. Den 12 mars 2022 uruppförs hans ”O Fortuna”, ett verk för kör och orkester, av Norrköpings Symfoniorkester och De Geergymnasiets kör under ledning av Stefan Solyom. Tidigare under året gav Gehrmans förlag ut hans fem sånger för kör och piano ”Allt det du finner” till texter av Cornelis Vreeswijk. Henrik är precis som Sara Andersson bördig från Tjust och har fått en gedigen musikalisk handledning på Musikskolan i Gamleby av Sören Pettersson och Georg Övermyr.

.

Johannes Bolmvall

Vid nio års ålder började Johannes spela piano på Kulturskolan i Nybro för Anna Gripstrand. Under gymnasietiden i Kalmar tog han även lektioner för Alexandra Gävert i Karlskrona för att fördjupa sin tekniska och musikaliska förmåga. Han medverkade på konserter och mästarkurser, bland annat tillsammans med Robert Wells. Efter gymnasiet gick Johannes på Vadstena Sång- och Pianoakademi. En utbildning som gav möjligheten att utvecklas som både solist och inom romansinterpretationen. Han hittade ett speciellt intresse för just romanskonsten och samarbetet mellan sångare och pianist. Till hösten påbörjar Johannes sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

,

Peter Lönnerberg

Peter har studerat cembalo och generalbasspel för bland andra Lars-Ulrik Mortensen i Köpenhamn. Han är cembalist och organist i Rebaroque, kvartetten Stockholm Barock och Brand New Calvados och förekommer flitigt som frilansmusiker i många andra sammanhang. Peter har också intresserat sig för undervisning och t.ex. varit gästlärare vid musikhögskolan i Belgrad. Bland åtskilliga CD-inspelningar hörs tidig italiensk barockmusik för violin och cembalo med Kroatiska Barockorkesterns konsertmästare Laura Vadjon (Aquarius Records) och ”Telemannia”, musik av Telemann med Rebaroque (Proprius).

.

Richard Fallquist

Richard har studerat violin för Alexander Fischer, Terje Moe Hansen och Sven-Ole Svarsfvar. Richard har en musikerutbildning på masternivå från Musikhögskolan i Malmö och har även studerat vid Programmet för kammarmusik vid Örebro Musikhögskola. Richard har ett stort intresse för kammarmusik både som arrangör och musiker i flera olika ensembler och är violinlärare vid Kulturskolan i Västervik.

.

Sara Andersson               

Sara Andersson är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och har haft gästroller på bla Kungliga Operan, Teatro Nacional de Sao Carlos i Lissabon och Göteborgsoperan. Sedan 2011 är Sara verksam som kantor i Västerviks församling.