Artister

Camerata Nordica Chamber Ensemble

I en sättning mellan kvartett och stråkorkester avslutar Camerata Nordica Chamber Ensemble sommarsäsongen 2022 med två fantastiska stycken ur den stora kammarmusikrepertoaren. Denna miniturné innefattar Västerviks kammarmusikfestival, Musik i sommarkväll i Oskarshamns och landar slutligen på Öland i avslutningen av Öland Chamber Players Festival.

Fredrik Lindborg trio


Fredrik Lindborg talar direkt till lyssnaren på sina saxofoner. Hans sound är stort och mustigt, han svänger kraftigt och idéerna tycks aldrig ta slut. Fredrik har tilldelats många priser, senast just Gullin-priset i förra året.

Martin Sjöstedts musikalitet vet inga gränser. Ur alla instrument han tar i kommer ljuva toner. Här trakterar han ett av sina två huvudinstrument, basen. Efter att ha hört honom förstår man varför tillexempel Joe Lovano, Jimmy Cobb och Peter Erskine vill spela med honom.Daniel Fredriksson spelar så att ingen kan sitta still. Han är en enorm trumslagare som svänger så det svartnar samtidigt som han bjuder på en aldrig sinande ström av idéer och infall. Det är inte bara han själv som är fantastisk, utan han gör även sina medmusiker bättre än någonsin.Lindborgs stråk

Daniel Migdal är violinist, verksam som solist och kammarmusiker i Sverige och utomlands. Som solist har han framträtt med bl.a. Sveriges Radios Symfoniorkester, Incheon Symphony Orchestra, Gävle Symfoniorkester och Västerås Sinfonietta. Som kammarmusiker har han framträtt på många av dom största scenerna i Sverige och
på festivaler som Båstads Kammarmusikfestival, Gotland Chamber Music Festival, Hardanger Musikkfest (Norge), Busan Chamber Music Festival (Sydkorea). Tillsammans med gitarristen Jacob Kellermann vann han första pris i ”Aschaffenburg Internationalen Wettbewerb für Kammermusik mit Gitarre” och har framträtt på festivaler och kammarmusikserier i Europa och Asien. År 2018 släpptes deras debutalbum med sonater av Franz Schubert på skivbolaget BIS. 

Henrik Naimark Meyershar. Som violinist Henrik Naimark Meyers mottagit flera nationella utmärkelser från Kungliga Musikaliska Akademien, däribland ”Järnåkerstipendiet”, och givit konserter på olika platser i Europa och i USA. Det stora intresset för kammarmusik har tagit honom till musikfestivaler på olika ställen i världen och sedan våren 2016 är han även konstnärlig ledare för kammarmusikkollektivet ”Naimark & Friends”.

Altviolinisten Ylvali McTigert Zilliacus är en passionerad kammarmusiker. Hon är sedan 2020 medlem i Uppsala Kammarsolister och stämledare i Uppsala Kammarorkester. Tillsammans med sin prisbelönta Lendvai String Trio har hon sedan 2004 spelat in flera skivor och framträtt i många av Europas främsta konsertsalar. Ylvali har även sedan 2010 spelat regelbundet i Mahler Chamber Orchestra.

Amalie Stalheim reser runt som cellosolist med symfoniorkestrar världen över, bland annat med Gulbenkian Orquestra, Oslo Philharmonic Orchestra, Bergen Philharmonic Orchestra, Stockholm Philharmonic Orchestra, Norwegian Radio Orchestra, och Radiosymfonikerna. Bland mycket annat har hon också vunnit norska såväl som svenska Solistpriset, och hon var Sveriges Radios “Artist in Residence” 2018-2020.

Sanna Hogman

När sångerskan och låtskrivaren Sanna Hogman släppte sitt debutalbum ”Buss 18 till dig” (2013) översköljdes hon av kritikerkårens hyllningar. Musikjournalisten Jan Gradvall skrev bl. a. att: ” Hon har potential att nå en lika stor publik som Melissa Horn och Marie Bergman. Det är väldigt sällan man hör album med nya artister som är så här välskrivna och superbt välarrangerade.” Sanna Hogman växte upp i visstaden Västervik och studerade sång på Fridhems folkhögskolas jazzlinje. Därefter läste hon vidare på Artisten (Högskolan för Scen och Musik) i Göteborg. Sanna har stått på många musikscener och visfestivaler men även verkat på Stadsteatern. Under åren har hon gjort flera resor där hon undersökt musikkultur i Sydafrika, Sydamerika och USA. 2012 mottog Sanna Hogman STIMs stipendium.